Skip to main content

Wist je dat er blauwe lava door de Kawah Ijen-vulkaan op Java stroomt? Wanneer zwavel in contact komt met lucht, ontvlamt het en zorgt het voor een blauwe kleur. De bijzondere blauwe vlammen zijn alleen ’s nachts zichtbaar en kunnen tot wel 1,5 meter hoog worden.

Daarnaast, compleet ongerelateerd, is het ook de naam van het filmbedrijf van twee jongemannen uit Groningen. Ze hebben elkaar leren kennen op de Academie voor Popcultuur, delen een liefde voor cinema, en met een passie om films te maken, zijn ze samen in 2019 Blauwe Lava begonnen.

Ze zijn geen filmmakers die enkel op het recordknopje drukken, maar filmmakers die werken vanuit een concept, en meedenken over hoe de video’s geïmplementeerd moeten worden. Van corporate bedrijfsvideo’s, tot aangrijpende mini-documentaires en van abstracte muziekvideo’s tot strakke live-registraties. Ze gaan niets uit de weg en weten van elke uitdaging een creatief, hoogwaardig product te maken. Met een neus voor actualiteit, een sterk begrip van popcultuur en een enorme drang voor storytelling, zijn ze altijd op zoek naar het volgende verhaal dat verteld moet worden.

Met als doel verhalen van mensen of bedrijven te vertalen naar overtuigende films.
En als droom om ooit toch even die vulkaan in Java te checken.